Ett litet bibliotek i affären

Sedan i höstas finns en ny service till de som bor i trakterna kring Rumskulla och Tuna och har långt till närmaste bibliotek. Man kan beställa bokkassar att hämta i affären. - En fin service som funkar perfekt, säger Mariette Norlin, som driver Tempo i Tuna.

Vimmerby2012-03-31 04:06

I takt med att biblioteksfilialerna lagts ner har allt fler kommuninvånare fått långt till böckerna. Därför satsade biblioteket i Vimmerby förra året på en helt ny service, "Bok i butik".
- Ett smidigt sätt för alla som kanske inte så ofta åker in till Vimmerby. Det är ju många människor som i Tuna och jobbar i Västervik, säger Carina Eriksson på biblioteket, som ansvarar för bokleveranserna till Tuna.

"Vänder sig till alla"
Principen är enkel. Man registrerar sig hos biblioteket och tala om vilken butik man vill hämta sina böcker. För närvarande finns "Bok i butik" i Tuna samt Rumskulla Lanthandel. Man reserverar sina böcker som vanligt, via katalogen, e-post eller telefon.
- Det är väldigt viktigt att betona att det här vänder sig till alla. Men de som av fysiska skäl har svårt att ta sig till biblioteket har kvar sin service i "Boken kommer" och våra besök på servicehusen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om