Ett lyckat år för UF företagen

Eleverna på Vimmerby gymnasium avslutade efter ett år sina UF företag som samtliga lyckats väldigt bra med. Det avslutades med tårta och årets bästa rådgivare i Kalmar län utseddes och hon kom från Vimmerby.

Lisa Axelsson nominerade sin rådgivare Anette Lindahl som sedan blev Kalmar läns bästa rådgivare, till höger Anna-Sara Nilsson från UF.

Lisa Axelsson nominerade sin rådgivare Anette Lindahl som sedan blev Kalmar läns bästa rådgivare, till höger Anna-Sara Nilsson från UF.

Foto:

Vimmerby2010-06-08 06:19


Det startades åtta UF företag på Vimmerby gymnasium under hösten förra året.
De fick själva komma på sina affärsidéer och det blev en salig blandning av dessa. Allt från att göra smycken, smörgåstårta och brodera till en innebandyturnering.
När Anna-Sara Nilsson från ung företagsamhet frågade eleverna om de har tyckt att året har varit kul svarar de snabbt och enväldigt: JA.

Bästa rådgivare
Varje år utser ung företagsamhet den bästa rådgivaren i länet. I år gick detta pris till Anette Lindahl i Vimmerby.
Motiveringen hade Lisa Axelsson som drev ett smörgåsföretag skrivit.
En del av motiveringen löd, Att ha en bra rådgivare är viktigt då man kan växla massa idéer med varandra. Det har varit bra att Anette har haft eget företag och har kunnat lite av varje.
- Jag känner mig otroligt hedrad. Jag förundras all kreativitet hos ungdomarna och detta bådar väldigt gott för framtiden, säger Anette.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om