Ett nytt kommunalråd stämplar in...

Han är glad att stora segslitna frågor som ALV-försäljningen är avklarade. Ändå blir det en av de första frågorna han ställs inför som kommunalråd. Samma morgon om Per-Åke Svensson stämplar in som kommunalråd i Vimmerby kommer överklagandet mot kommunens försäljning.

Kommunalrådet Per-Åke Svensson, c, har börjat sitt uppdrag i stadshuset.

Kommunalrådet Per-Åke Svensson, c, har börjat sitt uppdrag i stadshuset.

Foto:

Vimmerby2010-02-02 07:17


- Det är skönt att de frågorna är avklarade. Visst innebär överklagan att också jag får jobba med den här affären, men det är ändå bra att vi kommit så långt att uppgörelsen är klar, beslutad och verkställd, säger han.
Han är precis som sin företrädare förespråkare för kommunens försäljning.
- Absolut, det är bara bra att Saltkråkan vill satsa och utveckla verksamheten i Vimmerby. Det kan inte och ska inte kommunen göra, säger Per-Åke Svensson.

Slussats in
I en och en halv månad har han slussats in i kommunalrådsjobbet som på måndagen började med en genomgång av veckans ärenden. I dag, tisdag, sitter han som ordförande vid sitt första sammanträde i kommunstyrelsen. Första frågan på dagordningen är moderaternas motion om torget.
Vad tycker du om det förslaget?
- Jag tycker att man ska avstå från att bygga en permanent byggnad. Sedan är det bra om frågan om underhållning, aktiviteter och annat utbud på torget hanteras av turist- och näringslivsbolaget. Därefter är det gruppens sak att arbeta med de behov som finns, och att det behöver finnas en del inslag tror jag nog att alla är överens om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om