Ett nytt Nangijala för 76 miljoner

Nästa år är det dags för en ny storsatsning i ALV - en ny Bröderna Lejonhjärta-miljö för 76 miljoner.
- Jag är stolt och glad och tror att det här kommer att bli ett stort lyft för Astrid Lindgrens Värld, säger vd Joacim Johansson.

Vimmerby2015-06-18 10:06


Med en investering på 76 miljoner är den nya Bröderna Lejonhjärta-miljön den näst största satsningen hittills i Astrid Lindgrens Värld.
Men utmaningen är den största.
Vi snackar om en berättelse där i stort sett allt som man kan vara rädd för finns med - att bli ensam, sjukdom, krig, ondska, monster och död. Vi snackar om en saga där handlingen bokstavligen rör sig mellan tid och rum, från en säng på jorden där en dödssjuk pojke ligger och hostar till världar bortom stjärnorna.
- Berättelsens huvudpersoner är i ständig förflyttning, mellan hus och dalar, till och med mellan världar. Den pendlar också mellan myt och realism och mellan intimitet och det storslagna. Dessutom ska det lekas, spelas teater och se ut som sagan - allt på samma plats, säger Nicholas Lindström, gestaltningsansvarig Astrid Lindgrens Värld.
Inte lätt att bygga nåt sånt. Inte helt enkelt att gestalta allt från jordisk hosta till det slutliga hoppet in i Nangilima.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om