Ett par roliga timmar i köket

Degen som ska bli frallor står på jäsning, och så ska det bli delikatessmör, stekt lax, pressad potatis, romsås och grönsaker.Ytterligare ett kliv framåt för ungdomarna som lär sig laga gott och enkelt med Pernilla Rudolfsson.

Vimmerby2013-03-04 07:11


En microvärmd panpizza. snabbnudlar, eller ingenting, i väntan på att "någon annan" ska komma hem och laga mat. Det är några vanliga alternativ som bjuds mången knorrande magen när man kommer hem från skolan.
Men för ungdomarna som anmält sig till kursen där Pernilla Rudolfsson lär ut grunderna i matlagning och bakning blir det annorlunda framöver.
- Man vill ju lära sig laga mat. Det är kul och bra att kunna när man blir äldre också, säger Isack Hubbard, 13, som har fullt upp med att mäta upp mjöl till kvällens brytbröd som ska njutas nygräddat till laxen.
Anton Häll Lundqvist, 14, brukar hjälpa till i köket hemma ibland och har fått mersmak.
- Jag går på känslan, säger han med glimt i ögat och har uppenbarligen precis snappat upp kursledarens intentioner.
Pernilla Rudolfsson, som till vardags driver Mossebo Gästhem och har ägnat sig åt mat i mer än 25 år, vill sprida inspiration och en liten lagom portion kaxighet vid spisen.
- Vi använder oss inte särskilt mycket av recept - jo, när vi bakar, för då är recept viktigare - men annars är jag mer ute efter att de ska kunna komma hem från skolan, titta in i kylskåpet och tänka "vad kan jag laga av det här?"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om