Ett steg i rätt riktning för cykelklubben

Vimmerby kommun har beviljat pengar för att köpa in skyltar och märka upp cykelområdet vid Astrid Lindgren-gatan. Detta är första steget mot vad CK Wimer hoppas ska bli en ny arena i Vimmerby.

Johan Myrén, Peter Tunek och Stefan Gustafsson är alla engagerade i CK Wimer och i cykelområdet norr om Vimmerby.

Johan Myrén, Peter Tunek och Stefan Gustafsson är alla engagerade i CK Wimer och i cykelområdet norr om Vimmerby.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2019-06-30 18:00

Cykelklubben Wimer har nyttjanderättsavtal med Vimmerby kommun på ett 210 hektar stort område norr om staden – i grova drag från Astrid Lindgren-gatan till Norrhult. Där har föreningen anlagt fyra slingor för teknisk stigcykling på totalt elva kilometer.

– Bitvis är det kanske för svårt för en vanlig motionär, så nu kommer vi hyra maskiner och frakta dit schaktmassor för att släta till den första teknikslingan, Mossebo Flowtrack, berättar kassören i CK Wimer Johan Myrén.

Namnen på de tre övriga slingorna är Videslätt, Rumhult och Applekullen. Klubbens mål är att Wimer Bike Park, som arbetsnamnet är, ska bli en riktig arena och naturlig mötesplats för motionärer.

– Det här med stigcykling kommer bara explodera. Varje sommar blir vi i klubben kontaktade av personer som frågar efter anlagda slingor. Nu har vi även ungdomsträning, men önskar så klart att ännu fler hittar till oss, berättar Johan Myrén.

Nyligen träffade Vimmerby kommun Region Kalmars affärsutvecklare Oscar Lind, som arbetar med stigcykling och mountainbikeleder, för att utröna hur man kan utveckla området och besöksnäringen kring detta.

Vid kommunstyrelsens senaste möte beslutade man att bevilja 20 000 kronor till att köpa in skyltar och märka upp cykelområdet, något som krävs för att man ska kunna ingå i nätverket Biking South East.

– Vi kommer få den skyltning och svårighetsbedömning av banan som är europeisk standard. Det är en styrka för oss att vara anslutna dit, menar Johan Myrén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om