Byggstart närmar sig för ny butik

Snart kan bygget av den planerade Willys-butiken i Vimmerby vara igång. En ansökan om bygglov ligger nu på kommunens bord och samtidigt ska också en ny detaljplan godkännas för området.

Under våren kunde den gamla byggnaden på fastigheten Flundran 5 rivas och nu är det bara några betongstolpar som står kvar.

Under våren kunde den gamla byggnaden på fastigheten Flundran 5 rivas och nu är det bara några betongstolpar som står kvar.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-08-17 12:05

Det handlar om fastigheten Flundran 5 på Vimmerbyallén där den nya Willys-butiken på cirka 3 000 kvadratmeter ska uppföras.

Detaljplanen ska tas upp i miljö- och byggnadsnämnden nu i augusti för godkännande. Ärendet kommer sedan gå vidare till kommunfullmäktige längre fram i höst.

Rolf Landrin, på Landrins Bil AB, som äger fastigheten, hoppas att byggstart kan ske i oktober.

– Vi väntar på att få planen och bygglovet godkänt, sedan kör vi igång. Det är lokala entreprenörer som ska göra jobbet. Det blir bra för kommunen med arbetstillfällen under byggnationen och senare också i butiken, säger han.

Hur lång tid kommer byggnationen ta?
– Vi uppskattar att det tar ett år, så tidigast i slutet av 2024 kan butiken stå färdig om vi ska vara realistiska.

Planen var initialt att den nya butiken skulle stå klar under 2023, men av olika anledningar blev projektet försenat. Det berodde delvis på att hyresgästen Erikshjälpen behövde lösas från kontraktet, men också att kommunen krävde en ny detaljplan som tillåter handel. 

Från Willys sida väntar man ivrigt på att få komma igång i Vimmerby.

– Inget har förändrats i våra planer. Men allt är beroende av hur snabbt det går med detaljplaner och bygglov. Efter att de har antagits behövs det tid att bygga. Eftersom vi är hyresgäster är vi inte direkt involverade i den processen utan det är fastighetsägaren som sköter den biten, säger Johanna Euren, kommunikationschef på Willys. 

Rolf Landrin, på Landrins Bil AB, som äger fastigheten Flundran 5.
Rolf Landrin, på Landrins Bil AB, som äger fastigheten Flundran 5.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!