Europeiskt föredöme?

Nils Nyman är barnbarn till Astrid Lindgren och VD för bolaget Saltkråkan som förvaltar Astrid Lindgrens författarskap och rättigheter. I drygt fyra månader har Saltkråkan varit ägare till ALV i Vimmerby.

Nils Nyman är VD för Saltrkåkan och är glad över att ALV- affären och han tror på en bra utveckling för ALV och för Vimmerby.

Nils Nyman är VD för Saltrkåkan och är glad över att ALV- affären och han tror på en bra utveckling för ALV och för Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2010-06-19 04:05


I samband med ett två-dagars strategimöte med bolagets styrelse i Vimmerby i veckan träffade vår tidning Nils Nyman för att tala om ALV-affären, och hans och Saltkråkans framtidsvisioner för ALV och Vimmerby.
Hur känns det nu när ALV slagit upp portarna till ännu en säsong och ni äger parken tillsammans med kommunen?
- Det känns otroligt skönt att kunna fokusera på verksamheten och släppa fokus på att genomföra affären.

Det blev ju en ganska lång och emellanåt turbulent försäljningsprocess, hur påverkade det er i Saltkråkan?
- Egentligen har det inte påverkat oss i någon större utsträckning, men visst var det arbetsamt och i någon form nedbrytande medan det pågick. Samtidigt hade den utdragna processen det goda med sig att vi verkligen kände efter ordentligt; vill vi gå in i det här? Och det fann vi att vi skulle.

Varför var det så viktigt för er att gå in som största ägare i ALV?
- Därför att vi anser att vi har bäst förutsättningar att utveckla parken och verksamheten, och för att ALV får en allt större betydelse för Saltkråkans huvuduppdrag, att hålla intresset för Astrid Lindgrens författarskap levande. Förr eller senare faller intresset för en författare, men med satsningar och utvecklingar av Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby ökar intresset för parken och i sin tur ökar det intresset för Astrid Lindgrens texter.

Hur ska ni utveckla ALV?
- Vi fokuserar på tre områden. Upplevelsen innan för grindarna. Boendeutbudet och utvecklingen av hela Vimmerby som besöksmål.

Vad vill ni göra i parken?
- Vi ser otroliga utvecklingsmöjligheter, inget revolutionerande, utan det handlar mycket om att fortsätta i samma riktning som de senaste åren. Teatern är vår kärnverksamhet och vi vill ge den delen större utrymme. Andra bra exempel på hur vi vill arbeta är årets nyheter där vi bland annat har rustat upp hela entréområdet med Bråkmakargatan och Skolgatan och kraftigt förstärkt 1950-talskänslan, samtidigt som vi ytterligare har förbättrat matutbudet och nu kan erbjuda närproducerad mat rakt igenom. Vi kommer förstås också att bygga nya miljöer och utveckla befintliga, där den ett år gamla Pippimiljön är ett annat bra exempel hur vi vill jobba i framtiden. På så vis ska vi göra upplevelsen mer trovärdig, mer unik och ännu mer ALV.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om