Event visar vägen till nya butiker

Första frågan: Vad kostar lokalen? ? "Jag har länge tänkt öppna eget, men är inte där än..."

Vimmerby2015-10-19 05:47


- Ett väldigt bra initiativ. Det här är supertillfälle att samla fakta, säger Carina Johansson, som länge funderat på att öppna butik i Vimmerby.

Hon var en av de som passade på att få inspiration och information på handelseventet som kommunen, Vimmerby Handel och Vimmerby Fastighetsklubb stod bakom.

Johan Hemmingsson, ordförande i Vimmerby Fastighetsklubb, vet precis vilken fråga som är vanligast när en någon visar intresse för ledig butikslokal.

"Vad kostar det?"

- En fråga som också är jättesvår att svara på. Jag brukar vända på det. "Hur vill du ha det?" "Vilken verksamhet har du tänkt dig?"


På eventet pratade näringslivschef Patrik Kinnbom om handeln i kommunen, Lena Möller, marknads- och försäljningschef i ALV om "en sagolik plats i Vimmerby" och andra som medverkade var bland andra turistchef Peter Göransson och handelsutvecklare Beathe Skaate.

Många var också nyfikna på Stina Qubti, som driver framgångsrika Busfrö Nytt & Bytt i Västervik och nu har siktet inställt på att bli Sveriges första rikstäckande secondhandkedja i privat regi. Nu växer Busfrö Nytt & Bytt och fröar av sig - Jönköping blev den första staden som öppnat Busfrö-butik enligt franchisingkonceptet.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om