EXTRA: Hammarbycenter klar för Vimmerby Hockey

"En riktig karaktärsspelare - en krigare med ett oerhört uppoffrande spel."

Vimmerby2015-12-12 12:42

I går blev det officiellt att centern , 21 år, lämnar Hammarby Hockey. Wigleys nya klubbadress offentliggjordes inte då, men vår tidning kan nu berättar att det är Vimmerby Hockey som har fått stockholmarens signatur på kontraktet.

Vimmerby Hockey fortsätter att fylla luckorna efter säsongens tre spelarförluster (Juraj Bezuch, Eric Karlsson och Henrik Olsén). Häromdagen gjorde man klart med Moras Oskar Bergkvist. Näste man in är alltså Hammarbys rivjärn, centern Mattias Wigley, som bland annat är bokförd för ett tiotal allsvenska matcher med Södertälje SK.

- Mattias är den centertypen som vi har letat efter och han skiljer sig en hel del åt jämfört med befintliga centrar i truppen. En defensivt mycket stark spelare, men som också har kvaliteter i det offensiva. Oftast gör han fler mål än assists och inte sällan är det viktiga mål han gör i matcher, berättar VH-tränaren Daniel Eriksson, som hade Wigley under ett antal år i Södertälje SK:s J20.

- Mattias är en riktig karaktärsspelare - en krigare med ett oerhört uppoffrande spel, berättar Daniel Eriksson, som är glad över at Wigley nu tar ett kliv i sin karriär.*

- Det är kul att han vill komma hit. Han har spelat i Bajen i ett och ett halvt år och allt för ofta tycker jag att Stockholms-killar har en benägenhet att "skvalpa kvar" i den östra serien i stället för at ta nästa steg. Mattias har stor utvecklingspotential, menar Daniel Eriksson.

VH-tränaren förklarar också hur han, tillsammans med assisterande tränare Michael Larsson och sportgruppen, har resonerat angående de nyförvärv man nu gör.

- Vi vill ha spelare som vill något med sin hockey. Framför allt är vi väldigt noga med karaktären på killarna. Sedan är jag glad över att vi vågar stå för det vi gör och det vi har sagt och att vi är konsekventa, säger Daniel Eriksson.

Tack vare ett hårt och uppoffrande spel har Mattias Wigley, som är fostrad i Huddinge och kom till Hammarby från Södertälje inför den förra säsongen, varit en stor publikfavorit hos Bajenfansen.

Den här säsongen har det blivit 11 poäng (9+2) på 22 matcher med Hammarby i den östra HockeyEttan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om