EXTRA: Idrottsprofil gripen av polis i Vimmerby

En idrottsman, verksam på hög nivå i en klubb i vår tidnings spridningsområde, greps vid klockan 02.20 under natten till lördag i centrala Vimmerby, misstänkt för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och narkotikabrott.

Foto: TT

Foto: TT

Foto:

Vimmerby2016-04-24 07:15

Enligt vittnen på plats startade ett bråk utanför nöjesstället Kharma i Vimmerby, där mannen var inblandad, och polis kallades till platsen.

– När han skulle gripas ska han ha försökt bruka våld mot ordningsvakterna och även hotat dem, berättar Kent Andersson, inre befäl på Polisen i Kalmar.

– När vår personal kom till platsen misstänkte de också att han var drogpåverkad.

Enligt vittnesuppgifter till vår tidning greps mannen, fängslades med bojor och togs in i personalutrymmet på Kharma.

Mannen fördes sedan, omkring klockan halv fyra i natt, till polishuset i Västervik, där han fortfarande hålls i förvar.

– Han är inte riktigt hörbar än. Han kommer förhöras om nattens händelser när han har piggnat till lite, berättar Kent Andersson.

Kommer han släppas efter det?
– Det vet jag inte, men det är väl sannolikt, säger Andersson.

I idrottsmannens klubb kommer självklart beskedet som en chock nu på morgonen.

– Fullständigt oacceptabelt. Det här är helt emot våra regler och ordningar. Vi ska vara ett föredöme för alla. Vi får ta till oss det här och göra det bästa av situationen, säger föreningens ordförande.

– Jag förstår inte att det här kan hända, men det har det ju bevisligen gjort. Det står i våra spelares kontrakt att de ska vara föredömen och helt avhålla sig från sådana här saker.

Hur kommer ni agera nu?
– Till att börja med kommer vi sätta oss ned med spelaren. När kontrakten skrivs går vi igenom allt sånt här extremt noga. Jag förstår inte vart det har klickat, suckar ordföranden.

Kommer han kunna vara kvar i klubben?
– Det kan jag inte svara på nu. Vi måste också se till människan – varför detta har hänt. Nu får vi alla – tränare, ledare, styrelse – sätta oss ned med honom och reda ut det först, avslutar han.

UPPDATERING KL 12.00:
Mannen förhördes under söndagsförmiddagen och släpptes därefter. Misstankarna om våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och narkotikabrott kvarstår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om