EXTRA: LÄKTARFRÅGAN PÅ CEOS LÖST

Nu är det nära med en flytt av Vimarvallens läktare till Skobes Arena. På tisdag tas frågan upp i kommunstyrelsen och utvecklingschef Patrik Kinnbom, som har berett ärendet, är positiv. – Jag tror att det står en nyrenoverad läktare på plats senast till säsongstarten i vår, säger han.

Foto: Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2016-08-31 05:24

Ända sedan invigningen för tre år sedan har huvudarenan på Ceosvallen stått läktarlös. Trycket på kommunen har varit hårt från många håll, men det har saknats pengar att färdigställa arenan.

Nu verkar dock en lösning vara nära förestående.

Utvecklingschef Patrik Kinnbom har tagit fram ett förslag till kommunen avseende anläggningen. Dels berör skrivelsen de miljöproblem som granulaten (de små gummikulor som ligger i konstgräsmattan) orsakar samt avsaknaden av läktare för publik.

Avseende läktaren så är förslaget att den läktare som nu står på uttjänade Vimarvallen ska plockas ner, renoveras och sättas upp på huvudarenan på Ceosområdet.

– Det är det mest kostnadseffektiva, säger Kinnbom.

”Tror det går igenom”

– På Ceos står idag en halvfärdig kommunal anläggning – en anläggning som det redan har satsats mycket pengar på. Den ligger på ett strategiskt läge in i Vimmerby, som man ser väl från en av huvudgatorna. Det saknas verkligen en läktare för att få en funktionell arena, säger Patrik Kinnbom.

Gången är nu den att kommunstyrelsen tar upp ärendet på tisdag. Kommunstyrelsens arbetsuppskott hade frågan upp i förra veckan och inte hade några invändningar, vilket gör att beslutet i KS får ses som ren formalia.

– Där har man intentionen att göra färdigt på Ceosvallen så att kommunen får en fungerande arena.

Nästa steg är sedan att kommunfullmäktige beslutar i frågan vid sitt möte i slutet av september.

– Om allt går som vi tror – för jag tror att det här förslaget kommer gå igenom – så inleder vi arbetet direkt efter det att beslutet är taget. Då tror jag att det står en nyrenoverad läktare på plats på Ceos senast till säsongsstarten i vår, säger Patrik Kinnbom.

Samordningsvinster

Pengar till läktarflytten kommer att tas ur kommunens investeringsbudget.

– Den totala kostnaden för flytt och iordningställande av läktare från Vimarvallen är 729 000 kronor, berättar Patrik Kinnbom.

Självklart mycket pengar för den ekonomiskt hårt ansatta kommunen. Dock har man hårda krav på sig att komma till rätta med granulaten, vilket gör att det finns både ekonomiska och praktiska samordningsvinster med att lösa både detta och läktare samtidigt.

– Det går lite hand i hand. Om vi åtgärdar granulaten i år och skjuter på läktarbygget, så kommer vi med stor sannolikhet att förstöra de åtgärder vi nu gör med granulaten, berättar Patrik Kinnbom.

Det gör att publiken på Skobes Arena nu kan få möjlighet att sitta under tak tidigare än vad många kanske befarade.

LÄS ÄVEN: ”Helt fantastiskt för oss” – Vimmerby IF gläds över att läktaren är på gång
Placeringen av en ny läktare är nu markerad, så nära planen som möjligt och det är läktaren på Vimarvallen som ska renoveras och flyttas till Skobes Arena.
Placeringen av en ny läktare är nu markerad, så nära planen som möjligt och det är läktaren på Vimarvallen som ska renoveras och flyttas till Skobes Arena.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om