EXTRA: PLOCKADE UPP LIFTARE I VIMMERBY – RÅNADES PÅ SIN BIL

En man i 50-årsåldern blev på lördagskvällen rånad på sin bil efter att ha plockat upp två liftare i Vimmerby. Två män i 30-årsåldern är nu gripna av polisen och bilföraren är förd till sjukhus.

Foto: TT

Vimmerby2018-02-04 00:17
Strax efter klockan 21.00 på lördagskvällen larmades polisen i Kalmar till Dokumentvägen/Logistikvägen i Smedby, strax utanför staden, om att en krockad och övergiven bil stod intill vägen med utlösta krockkuddar.
När polisen anlände till platsen fanns inga personer kvar på plats, men enligt uppgift till polisen ska två män ha setts gå därifrån i riktning mot Smedby.
Så långt betecknades detta som en trafikolycka.

- Omkring 20 minuter dessförinnan har en annan man varit ute och gått på vägen i södergående riktning, vid trafikplats Ölandsleden, berättar Anna Göransson, polisens presstalesperson på regionledningscentralen i Malmö.
- Uppringaren stannade mannen, som är i 50-årsåldern, och då berättade han att han hade blivit rånad på sin bil.
Bilen visade sig vara densamma som sedan stod krockad i Smedby.

Den 50-årige mannen uppgav att han tidigare på kvällen plockat upp två liftande män i Vimmerby, som sedan rånade honom på hans bil vid Ölandsleden, drygt 13 mil därifrån.
Bilägaren togs till sjukhuset i Kalmar av personen som larmade polisen. En polispatrull åkte sedan till sjukhuset för att höra mannen.
Mannens skador är ännu oklara.

Vid 22.30 på lördagskvällen hade den krockskadade bilen bärgats från platsen och tagits i beslag av polisen för teknisk undersökning. I en efterföljande insats kunde polisen också gripa två män misstänkta för händelsen. Dessa togs till polishuset i Kalmar.
De två gripna männen är i 30-årsåldern och misstankarna mot dem gäller rån.

- De två ska ha tagit bilförarens mobiltelefon, och det är delvis tack vare att vi har lyckats lokalisera den som vi kunde koppla ihop de här två männen med händelsen. Ett effektivt polisarbete gjorde att det gick förhållandevis fort att gripa dem, säger Anna Göransson.
- De ska höras. Sedan är det åklagaren som beslutar om ett eventuell anhållande, säger hon.

Hemvisten för de tre inblandade männen är fortfarande okänd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om