Skulle hem på familjemiddag – dumpade offret i skogen

I ett par timmar var 25-åringen fast i de två Vimmerbybornas våld. De tog med honom i en bil till flera platser i skogen strax utanför Vimmerby. Han blev han slagen och sparkad. De åkte också till en av männens bostad. Där ska 20-åringen också blivit slagen och misshandlad med en batong. Medan den huvudmisstänkte åt middag med nära anhöriga släpptes den misshandlade av på en tredje plats i skogen uppmanad att vänta kvar där. Bakom händelseförloppet finns droger och skulder mellan ungdomarna.

Hit, nära Trekantsvägen, körde de två huvudmisstänkta och 25-åringen med en av de som misstänks för medhjälp som chaufför. Trion gick in i skogen och där inleddes den grova misshandeln.

Hit, nära Trekantsvägen, körde de två huvudmisstänkta och 25-åringen med en av de som misstänks för medhjälp som chaufför. Trion gick in i skogen och där inleddes den grova misshandeln.

Foto: Polisen

Vimmerby2024-02-15 11:36
undefined
De fyra åtalade har suttit häktade sen dagarna före jul. Om de två huvudmännen fälls för människorov och grov misshandel riskerar de fängelsestraff på 1,5 till mer än fyra år. Människorov kan i vissa fall ge fängelse i upp till 18 år.

– Det finns en relation mellan de huvudmisstänkta och målsäganden med koppling till droger. Det förekommer också uppgifter om skulder dem emellan. Vi får se vad de säger i rätten om det. De två som misstänks för medhjälp har inga såna relationer till målsäganden, skulle jag säga, säger kammaråklagare Camilla Nordgren.

Hon åtalar nu fyra unga personer från Vimmerby kommun för inblandning i det grova våldsbrott som ska ha skett i Vimmerby före jul. De två huvudmisstänkta är drygt 20 år gamla och välkända hos polisen för brottslighet kopplad till droger. De åtalas för människorov och grov misshandel.

Enligt åklagaren ska de ha tvingat med en 25-årig bekant i en bil. Det förekommer uppgifter att trion skulle hämta droger som låg gömda i ett skogsparti nära Gnagaredalen utanför Vimmerby.

Där blir det tjafsigt mellan en av huvudmännen och 25-åringen. Han är upprörd över en skuld på 22 000 kronor som ska bottna i drogaffärer. Huvudmannen säger i förhören att han känt sig indirekt hotad av 25-åringens kopplingar till andra personer i trakten som också handlar med droger och att något kunde vara på gång mot honom.

undefined
På en annan plats nära Gnagaredalen utanför Vimmerby slets 25-åringen ur bilen för en andra omgång med slag och sparkar.

I ilskan slår han ner 25-åringen och sparkar på honom. Enligt åklagaren har den andra huvudmisstänkte hjälpt till med slag och sparkar. 

De tar sen med 25-åringen in i bilen igen och kör en kort bit innan de stannar och fortsätter att misshandla 25-åringen. I den aktuella bilen har polis och åklagare säkrat blod från den misshandlade. 

Efter det kör de till en av de huvudmisstänktas bostad där 25-åringen tvingas utstå mera våld. Han ska också ska ha utsatts för dödshot under de timmar han var i de två huvudmännens våld. En av huvudmännen ska ha använt en batong.

Han nekar dock till att han slagit med batongen. Han medger grov misshandel av 25-åringen, men nekar till människorov. Han uppger i förhören att han vill ta sitt ansvar för att de två som åtalas för medhjälp inte ska dras in i hans brottslighet.

När samma huvudman åker hem till nära anhöriga på middag släpps 25-åringen av på en mindre väg i närheten. Huvudmännen dödshotar 25-åringen om han inte väntar kvar på platsen.

Så blir det inte. 25-åringen lyckas ta sig därifrån till fots och hitta en bussförbindelse.

Den huvudmisstänkte som medger grov misshandel uppger också att han och den andra huvudmannen senare på kvällen träffar två män från Hultsfreds kommun med kopplingar till den misshandlade 25-åringen. Det var 25-åringens kopplingar till de männen som oroat honom. Vid mötet, som ska ha ägt rum bakom en butik i centrala Vimmerby, ska de ha rett ut situationen och kommit överens om att allt var lugnt och att det viktigaste var att polisen inte blev inkopplad.

Men några dagar senare fick en patrull syn på den blåslagna 25-åringen vid en busshållplats i Västervik och historien börjar rullas upp.

Den andra huvudmannen nekar till alla misstankar. Han uppger att han inte minns nånting från den aktuella dagen på grund av pågående drogmissbruk.

Utöver huvudmännen åtalas också en ung man och en ung kvinna, båda i 20-årsåldern för medhjälp till människorov. 

En del av det blod polisen säkrat i den bil som användes inledningsvis vid det misstänkta människorovet och den grova misshandeln.
En del av det blod polisen säkrat i den bil som användes inledningsvis vid det misstänkta människorovet och den grova misshandeln.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!