EXTRA: Vimmerbybo begärs häktad för guldsmedsrånet

En Vimmerbybo begärs häktad misstänkt frö grovt rån. Han misstänks ha varit med om rånet mot Miltons Guld i oktober.

Foto: Arkivfoto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-01-19 07:12

Det framgår av en häktningsbegäran som åklagaren lämnat in till tingsrätten i dag. Mannen som är i 20-årsåldern misstänks även för ett rån i Täby.

Mannen dömdes så sent som i december i fjol till fyra månaders fängelse för ett antal andra brott i Vimmerby och Hultsfred. Bland annat för medhjälp till ett av höstens inbrott i parfymbutiken La Classe i Vimmerby.

Han greps i november efter en biljakt genom Vimmerby som slutade med en kraftig kollision på Östra Tullportsgatan. Han försökt fly från olycksplatsen till fots, men greps i en villaträdgård i närheten.

Han avtjänar för närvarande det fängelsestraffet på en anstalt i Stockholmstrakten. Mannen har tidigare varit häktad också för Vimmerbyrånet, men den häktningen hävdes av hovrätten.

Nu har kammaråklagare Kjell Jannesson fått fram nya bevis mot honom och vill på nytt ha honom häktad för Vimmerbyrånet, samt för ett rån mot en Elgigantenbutik i Täby utanför Stockholm som inträffade den 13 oktober.

- Vi har bland annat fått nya provsvar från NFC och bevisläget ser bra och förbättras hela tiden, säger kammaråklagare Kjell Janneson, som är förundersökningsledare.

Utöver 21-åringen från Vimmerby sitter sedan tidigare ytterligare två män i 20-åråsldern häktade misstänkta för guldsmedsrånet i Vimmerby.

- Det var ju tre gärningsmän vid rånet i Vimmerby, säger Kjell Janneson.

Han tror dock att det kan ta ytterligare en tid innan ett åtal är klart.

- Möjligen i februari, eller i mars. det återstår en hel del arbete.

Samtliga tre häktade förnekar att de har med rånet i Vimmerby att göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om