"Extremt mycket" klotter på resecentrum

När Linda Berteaus man kom till deras café på resecentrum tidigt på måndagsmorgonen möttes han av nedklottrade toaletter i väntsalen.

Under två tillfällen på bara några dagar har någon eller några klottrat på resecentrum i Vimmerby. I mitten syns det omfattande klottret på en av toaletterna.

Under två tillfällen på bara några dagar har någon eller några klottrat på resecentrum i Vimmerby. I mitten syns det omfattande klottret på en av toaletterna.

Foto: Privat

Vimmerby2023-02-02 05:00

– Det var fullt med ”taggar”. Då var det inget utomhus, men det var det i tisdags morse. Han har fått städa för man kan inte låta det se ut så, säger Linda Berteau, som driver Caféet På Spåret tillsammans med sin man. 

Stationsbyggnaden ägs av Vimmerby kommun, som polisanmält de två fallen av skadegörelse. Paret Berteau ansvarar för städningen av toaletterna.

– Det är väldigt tråkigt, för det ser inte fräscht ut. Vi vill att det ska vara fräscht i både väntsal och på toaletterna så det är trevligt för både resenärer och kunder, säger hon och fortsätter:

– Det är väldigt tråkigt och onödigt, men det är inte första gången det händer. Men nu var det extremt mycket. 

Vad tror du skulle behövas för att få ordning på det här problemet?

– Övervakningskamera är väl prio ett. Securitas är ju där och åker runt och kollar. Men tydligen så kommer de in ändå, eller om de sitter kvar sent på kvällen. Jag vet inte hur det går till. Men en övervakningskamera skulle inte vara fel, det skulle nog få bukt med ganska många problem, säger Linda Berteau.

Vimmerby Tidning hör av sig till kommunens fastighetschef Torbjörn Bergström för att höra hur han ser på problemet. Han svarar på våra frågor via mejl.

Hur stort är problemet med skadegörelse på resecentrum?

"Vi har inte haft några större problem med klotter vid Resecentrum, under det senaste året endast fåtal gånger."

Är övervakningskameror en åtgärd ni funderar på eller kan införa?

"Kamerabevakning har ej varit aktuellt."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!