Få drar av för städning

Hittills har få sökt om skatteavdrag för hushållstjänster. - Bara 20 000 för hela landet, säger Bengt Hansson, på Skatteverkets kontor i Västervik som handlägger avdragen. Samtidigt flyttas sista ansökningsdagen fram till den 2 maj.

Vimmerby2008-01-22 07:25

- Det kom besked om det i ett PM från finansdepartementet så sent som förra veckan, säger Bengt Hansson.
Ursprungligen var deadline satt till den 1 februari för att lämna in sin ansökan om skatteavdrag för hushållsnära tjänster för år 2007.
Men uppenbarligen anser regeringen att det är för få ansökningar som kommit in, knappt 20 000, för hela landet än så länge. Det är ett skäl till att ansökningstiden förlängs.

Ansvar i Västervik
Skattekontoret i Västervik är ett av två i landet som fått uppdraget att handlägga ansökningarna.
- Man trodde att det skulle bli så många ansökningar att det behövdes två kontor som handlägger det här. Därför utsågs vi och kontoret i Karlstad att ta ansvar för det, säger Bengt Hansson som har erfarenhet från rikstäckande avdragshandläggning från Vimmerbykontoret som hanterat bland annat avdrag för installation av bredband och stormfälld skog.
Några uppgifter om hur många som sökt det aktuella avdraget i Kalmar län eller i Vimmerby kommun finns ännu inte.
- Möjligen kan vi bryta ned siffrorna på län- och kommunnivå en tid efter sista inlämningsdag, alltså någon gång i maj. Men inte i dag. I dag har vi bara en siffra för hela landet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om