"Fabriken har blivit ett hus för alla"

I april 2009 fick Vimmerby ett sedan länge efterfrågat allaktivitetshus. Efter drygt två år kan man undra hur det är - har det blivit ett hus för alla? - Absolut. Hit kommer både barn och pensionärer och vi har massor av aktiviteter i huset. Men det finns utvecklingspotential, säger Yvonne Carlsson, föreståndare på Fabriken.

Vimmerby2011-12-07 07:26


Några tjejer från sjuan fördriver en inställd lektion med läxläsning och småprat i en soffa.
I eftermiddag väntas "väldigt många" fritidsbarn med personal till lokalerna. Åttio personer är bokade på en föreläsning. Pensionärer ska spela boule.
En ganska vanlig dag i Fabriken, där det ska finnas plats för både bokade aktiviteter och spontanitet.
Hit kommer folk för att motionera med Korpen, se på film, spela spel, pyssla, hänga och prata, dansa, måla - eller bara träffas.
- Vi har i snitt omkring 200 besökare varje dag som gör olika saker i huset. Men jag tror fortfarande att det finns Vimmerbybor som inte varit inne och kikat och inte riktigt vet hur mycket som händer här, säger Yvonne Carlsson.
De allra yngsta har tillträde tillsammans med en förälder. Är man tio år eller äldre kan man komma på egen hand. Är man 83 går det lika bra.
Det finns äldre närboende som upptäckt tjusningen i att komma förbi och ta en kopp kaffe. Merparten av fikabrödet bakas i Fabrikens egen verksamhet.
- Vi är inget fik. Men vi är en mötesplats med tillgång till fika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om