Facket satsar friskt

Kommunen har lagt ner all friskvård för sin personal. Det har fackförbundet Vision tröttnat på och nu går man in och subventionerar friskvårdsmassage. - Vi tycker att det här spelar roll. Ska en arbetsgivare vara attraktiv måste man också satsa på medarbetarna, säger Mikael Korán, ordförande i Vision.

Vimmerby2012-04-13 06:23


I flera år kunde kommunens anställda göra både det ena och det andra för att hålla sig friskare. Friskvårdsprojekt och hälsoutvecklare ledde också till att sjuktalen sjönk.
- Men när bidragen försvann fanns det inte längre pengar att satsa på friskvård och från en bra nivå har det blivit ingenting. Nu ligger friskvårdssatsningen nere sedan några år, säger Mikael Korán, ordförande i facket Vision, med 190 medlemmar i Vimmerby.
Facket har haft friskvården, eller snarare bristen på sådan, på den ständiga dagordningen. En motion var behandlades också häromsistens.
- Men svaret blir alltid detsamma. Det finns inga resurser till det här. Men att inte kunna erbjuda ett dugg är väldigt ovanligt, det säger till och med arbetsgivaren. Självklart ingår det här i paketet när man ska nyrekrytera personal och det är sådant som kan avgöra när unga människor står och väger mellan olika jobb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om