Facklig oro för få vikarier

Kommunen behöver inte locka anställda att avstå sommarsemestern.
- Vi tror att vi har vikarier så vi klarar sommaren, säger personalchefen Monica Bergh.
Facket hoppas att kommunen anlitar fler vikarier än tidigare så att ordinarie personal inte ska behöva avbryta semestern för att gå in och jobba i år igen.

Vimmerby2013-03-06 07:34

I Oskarshamn har kommunen gått ut med ett lockbete på 5 000 kronor extra till anställda inom vård- och omsorg som väljer att flytta sin sommarsemester utanför den ordinarie perioden, juni, juli och augusti. Skälet är svårigheten att hitta tillräckligt med sommarvikarier.

Ett 60-tal vikarier
Något motsvarande drag för att klara semesterperioden är inte aktuellt i Vimmerby. I varje fall inte till kommande sommar.
- Vi har gjort bedömningen att vi klarar att bemanna med vikarier under sommarsemestrarna 2013 hos oss i Vimmerby, säger Monica Bergh.
Hon bedömer att ett 60-tal externa sommarvikarier behöver rekryteras. Utöver det täcker kommunen upp med pool-anställda och slussenheten, som i princip är de som brukar vikariera.
- I första hand är det omsorgen som har stort behov av personal under sommaren, och man jobbar lite annorlunda med rekryteringen i år och så här långt ser det bra ut, sedan kan det ju alltid bli avhopp, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om