Fågelbråk i Storebro fortsätter

Bråket om småfåglarna i Storebro fortsätter. Paret Koran har nu fått en kompromiss från Vimarhem AB som hänvisar matningen till fågelautomater i ett skogsområde flera hundra meter från hyreshuset. Något som familjen Koran inte tänker acceptera.

Vimmerby2010-03-20 05:05

- Aldrig. Vi vill se fåglarna och det är kränkande att bara vi har fått brevet, inte andra som också matar fåglar i Storebro, vi har talat med fem personer som inte sett av något brev, hävdar de.
Familjen Koran och det kommunala botadsbolaget Vimarhem har, som vår tidning tidigare berättat, hamnat i fejd för att paret vintermatar småfåglarna i bolagets bostadsområde i Storebro där familjen bott i 30 år.

Löfte
- Varje vinter har vi matat fåglar, men när vi fick en ny vaktmästare för några år sedan blev det stopp, fast även efter det har jag fått löfte av den förre fastighetsförvaltaren att mata fåglarna, säger Janos Koran som fortsatt att mata fåglarna trots bolagets olika förbud.
För en tid sedan berättade vi om brevet där Vimarhem än en gång uppmanade familjen att ta bort fågelautomaterna som hänger i ett träd kanske 15 meter från hyreshuset. I annat fall kunde det bli tal om vräkning, enligt bolagets skrivelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om