Falsk kopia av stadsvapnet

Den som googlar på Vimmerby kommuns stadsvapen kan hitta en luring. Förvisso en ekorre i en ek, precis som i det officiella vapnet, men där slutar likheterna. Bakom luringen står en kreativ privatperson.
- Kommunen har bara ett officiellt vapen, fastställt 1945 och registrerat hos Patent- och registreringsverket 1974. Det är det enda vi använder, säger Petra Genfors, kommunikatör på Vimmerby kommun.

Vimmerby2014-02-28 07:40


Har kommunen plötsligt börjat använda sig av ett alternativt stadsvapen? Och dessutom ett fulare?
Lätt att tro när man tar till sig första bästa information man hittar när man googlar. Söker man på Vimmerby kommuns stadsvapen på nätet hittar man både det officiella och ett eget påhitt, som dessutom är länkat till Wikipedia, där man alltså får uppfattningen att det är just detta som är kommunens vapen.
- Det är ett privat initiativ. Tyvärr är det många som tror att Wikipedia är hundraprocentigt tillförlitligt och att det är officiell information, men så är det ju inte, säger kommunens kommunikatör Petra Genfors.
Det mer moderna stadsvapnet är skapat på alldeles eget initiativ av en privatperson, som lagt in det på det användarbaserade uppslagsverket Wikipedia. Petra Genfors har nu kontaktat Wikipedia.
- Jag har bett dem ändra till vårt riktiga stadsvapen. Vi får se om det händer något. Stadsvapnet är något vi ska vara stolta över och vi använder oss ju bara av ett enda, det som fastställdes redan 1945 och registrerades hos PRV, Patent- och registreringsverket, 1974.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om