Falska inkassokrav

Anneli Söderström i Vimmerby trodde att inkassokravet kom från Bilprovningen. - Men jag visste ju att vi betalat besiktningen. Nu går Bilprovningen ut och varnar sina kunder för de falska inkassokraven från Intend Park.

Vimmerby2009-08-14 06:25

Har du nyss besiktat bilen? Då kan det dimpa ner ett inkassokrav med posten - kravet avser en kontrollavgift om 300 kronor.
- Summan stämmer överens med besiktningsavgiften. Dessutom finns både bilens registreringsnummer och personnummer på bilens ägare med på fakturan. Det är klart att det är lätt att bli lurad av det här, säger Anneli Söderström i Vimmerby.
Inkassokravet hennes man, som bilen är skriven på, var med påläggsavgifter totalt 510 kronor.
- För en del är ju inte 500 kronor så mycket pengar och jag tror säkert att de får in en hel del från människor som glömt att de betalat eller kanske äldre som tror att något blivit fel.
Själv trodde hon att det strulade efter att hon ändrat tid för besiktningen. Men att hon hade betalat de 300 kronorna, var hon säker på.
- Jag dubbelkollade och såg ju att avgiften var betald. Självklart blev jag vansinnigt arg och ringde Bilprovningen och kom till slut fram till någon i Stockholm, som berättade att de blivit kontaktade av många kunder som fått den här bluffräkningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om