– Det är så exceptionella omständigheter med tanke på barnen som är födda och vuxit upp i Sverige. Utöver det finns även andra saker som inte tagits in i bedömningen tidigare, så vi anser att det är värt att göra ett försök till för att familjen ska få en rättvis bedömning och i slutänden få asyl, säger familjens juridiska ombud Martin Andria.
Därför kommer avslaget på resningsansökan i Kammarrätten överklagas till Högsta Förvaltningsrätten. Samtidigt begärs också verkställighetshinder för utvisningen.
Shrepa och Halil Bersiha kom till Sverige som flyktingar från Kosovo 2006, som då var en provins i Serbien. Där utsattes Shrepa Berisha för grova övergrepp. De traumatiska upplevelserna har tidigare inte tagits in i de underlag som legat för Migrationsverkets beslut.
Två av de tre barnen är födda och uppvuxna i Sverige och har aldrig levt eller bott i något annat land. De är i dag 11 och 13 år.
Hittills har Migrationsverket avslagit familjens ansökningar om asyl tre gånger. Att barnen vuxit upp i Sverige och att två av dem är födda i landet anses inte som tillräckligt för att ge familjen asyl.
Sen senaste avslaget är Halil Berisha stoppad från att arbeta i kommunens äldreomsorg där han arbetat sen 2018.
Att Högsta Förvaltningsrätten bifaller en överklagan är sällsynt.
– Det ska man vara ärlig och säga, men i det här fallet finns ändå skäl som gör att det är värt att försöka, säger Martin Andria.