Larm om brinnande personbil

Ett larm om en brand i en bil har inkommit till SOS Alarm.

Bilen är helt övertänd.

Bilen är helt övertänd.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-12-14 15:55

Enligt de initiala uppgifterna brinner en personbil norr om Rumskulla.

Räddningstjänstens ledningsoperatör berättar att räddningstjänst är på väg till platsen. Bilen ska ha börjat brinna under färd. Ingen person ska ha kommit till skada och det ska inte finnas någon risk för spridning i nuläget. Bilen ska stå på en mindre väg i närheten av ett gammalt sågverk. 

Vår reporter Jimmy Karlsson är på plats och berättar att bilen är helt övertänd. Bilen står på en mindre skogsväg i Solbacka. Karlsson har pratat med en kvinna, som tillsammans med två andra familjemedlemmar färdades i bilen.

– De var tre personer i bilen och de var på väg hem. Med bara 300 meter kvar till hemmet så såg de lågor från motorhuven. De tog sig snabbt ur och bilen blev fort övertänd. Alla tre är oskadda, säger Jimmy Karlsson. 

Vid 16.40-tiden berättar ledningsoperatören att räddningstjänsten fortsatt är kvar på platsen och jobbar med släckning.

Vi pratar med Kenneth Söderberg på räddningstjänsten, som vid 17.15-tiden sitter i bilen och på väg tillbaka till stationen, från bilbranden i Solbacka.

– När vi kommer fram till platsen så är bilen övertänd. Vi gör inget åt det, utan låter den brinna upp. Vi avvaktar och ser till så det inte sprider sig, säger han och fortsätter:

– Det fanns ingen spridningsrisk. Vi ställde upp fläkt för att få röken ut mot obygden istället för mot närliggande hus.

Hur vanligt är det med bilbränder som den här?

– Det kommer lite då och då och man vet inte vad det beror på. I det här läget är det helt omöjligt att förstå vad som hänt eftersom det inte finns något kvar att undersöka. Det kan vara allt från luftfilter och kortslutningar. Känner man att det börjar lukta bränt eller ryka så är det bäst att göra som den här familjen gjort, stanna och kliva ut ur bilen. 

undefined
Personbil i brand.

Texten kan komma att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!