Familjens hus totalförstördes

En villa i Djursdala totalförstördes i en häftig brand i går.
- Huset var i princip övertänt redan när vi kom till platsen. Det var bara tur att det här hände under dagtid, när ingen i familjen var hemma, säger räddningsledare Roger Lindell.

Branden började vid middagstid igår och när räddningstjänsten kom till platsen var villan i stort sett övertänd.

Branden började vid middagstid igår och när räddningstjänsten kom till platsen var villan i stort sett övertänd.

Foto:

Vimmerby2014-06-26 06:11


Huset, en tvåvåningsvilla i Granshult, Djursdala, totalförstördes i branden. Räddningstjänsten i Vimmerby fick larmet igår vid 12.30-tiden och när de kom till platsen fick man prioritera arbetet med att begränsa branden.
- Huset var i princip helt övertänt och det slog lågor ur taket. Det finns några mindre bodar i närheten, men vinden låg åt rätt håll, så det var aldrig någon fara för spridning, säger Roger Lindell, räddningsledare.
Familjen var inte hemma. Däremot ska en hund och katt ha varit kvar i huset.
- Det är ju, i allt elände, tur när något sånt här händer under dagtid. Det är naturligtvis värre när det börjar brinna på natten, när folk ligger och sover, säger Roger Lindell.

Inga teorier
Brandförloppet var häftigt och eftersom det brann i hela fastigheten när räddningstjänsten kom till platsen är det i nuläget skralt med teorier om var branden har startat och vad som är orsaken.
- Vi vet att man eldade i vedpannan kvällen innan, men enligt uppgifter vi fått var pannan kall i morse, så det är svårt att spekulera i det. Det är alltid lite knepigt att säga i vilken ände det startat, när det brinner så här kraftigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om