Fängelse för dödsolycka

En 22-åring från Vimmerby kommun bär ansvaret för dödsolyckan vid Skäfshult där en 19-årig kvinna omkom. Det slår Göta Hovrätt fast sedan mannen överklagat tingsrättens dom på ett års fängelse för vållande till annans död.

Vimmerby2013-02-08 07:20

Mannen var berusad när han körde bilen en tidig morgon i slutet av augusti 2011. Blodprovet visade 1,21 promille, vilket är en bit över gränsen för grovt rattfylleri. 22-åringen har heller inte överklagat den delen av tingsrätttens dom, utan endast den del som avser grovt vållande till annans död.
Göta Hovrätt i Jönköping ser dock ingen anledning att ändra domen i det avseendet heller.

Panik-grepp
I förhandlingarna i hovrätten har den unge mannen framfört att han körde av vägen och hamnade utanför asfaltsbeläggningen runt 100 meter innan kollisionen med trädet, och inte runt ett 40-tal meter som angavs i tingsrätten.
Han hävdar att fordonet forsatt djupare ned i diket och därför kolliderat med trädet främst berodde på att den unga kvinnan i passagerarsätet blivit panikslagen och gripit tag i hans arm, och det har gjort att han inte klarat att styra upp på vägen igen innan kollisionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om