Fängelse för far och son

Det blev fängelsestraff för både far och son, som åtalats för att ha rånat och misshandlat en Vimmerbybo vid en vild spritfest i Storebro i mitten på mars.

Vimmerby2011-04-27 06:15

Den 21-årige sonen döms av tingsrätten för misshandel och rån till ett och ett halvt års fängelse och hans 53-årige pappa döms till fängelse åtta månader för misshandel. Tillsammans ska de betala skadestånd på 35 000 kronor till den 49-årige Vimmerbybon och 21-åringen ska dessutom ensam betala 17 000 kronor. Den yngre av dem förnekar brott medan hans pappa varken kan erkänna eller förneka.
Tingsrätten skriver i domen att man tvingats ta i beaktande att samtliga som hörts i målet varit kraftigt berusade i samband med den dramatiska kvällen i Storebro tidigare i våras.

Krossad flaska
Men rätten finner i varje fall klarlagt att 21-åringen först tvingat till sig en plånbok från den 49-årige Vimmerbybon genom att hålla en kniv mot hans hals. När den unge mannens far senare fick veta att hans son fått blödande sårskador i samband med detta blev han upprörd och de båda tog sig in i den Storebrolägenhet där 49-åringen förskansat sig, genom att krossa en fönsterruta. Tillsammans misshandlade de Vimmerbybon allvarligt med en stor mängd knytnävsslag och sparkar. Mannen har också fått ett slag med en flaska som krossades mot bakhuvudet. Han blödde kraftigt när han fördes i ambulans till sjukhuset i Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om