Fängelse för knivrån i Vimmerby

Två män döms till fängelse i ett och ett halvt år för knivrånet mot tre män i en bil i Vimmerby. Två unga Vimmerbybor fälls också för rånet. En 19-åring får skyddstillsyn och en 18-årig kvinna döms till fortsatt ungdomsvård och ungdomstjänst för medhjälp till rån.

Vimmerby2013-03-01 07:19

Hon har enligt tingsrättens dom lockat de tre rånoffren i ett bakhåll vid gamla Sibylla i Vimmerby tidigt en tisdagsmorgon i december i fjol. Hon hade kontakt med en av de tre via internet och sms och fick dom att komma från Vetlanda till Vimmerby för att festa med henne och en tjej till.

Knivar och hammare
Vid halv fem-tiden på morgonen mötte hon offren vid Sibylla. Kort efter dök tre maskerade män upp. Två var beväpnade med knivar, en med en hammare. De tvingade till sig bilnycklar, smycken, klockor och plånböcker från de tre vettskrämda unga männen i bilen.
En av rånarna höll kniven mot halsen på föraren och tvingade honom att ange koden till bankkortet. När en annan av rånarna försökte ta ut pengar fungerade det inte. Han skyllde på bankomaten, men i själva verket hade offret angett fel kod, men det sa inte rånaren till sin kumpan för han var rädd för följderna.

Nekar till rånet
Den maskerade rånaren högg ändå den 20-årige bilföraren i benet med kniven. Sedan försvann de tre rånarna från platsen. Den unga kvinnan gick i väg för sig själv.
I förhören har hon medgivit att hon stämt träff med de tre männen i bilen, men hon nekar till att det var för att råna dom. Men i hennes telefon har polisen hittat sms till rånarna där hon ber dom skynda på för att hon inte kan hålla kvar offren länge till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om