FÀngelse för kvinnomisshandel

En Vimmerbybo i 50-ÄrsÄldern döms till tio mÄnaders fÀngelse för att han flera gÄnger misshandlat en kvinna han periodvis levt tillsammans med.

Vimmerby2011-03-08 07:11

Mannen nekar till de flesta anklagelserna, men tingsrÀtten fÀster tilltro till kvinnans berÀttelse som ocksÄ fÄr stöd av lÀkarintyg som finns som bevis.
Vimmerbybon greps, anhölls och hÀktades för en mÄnad sedan. DÄ hade han Àn en gÄng slagit kvinnan vid ett besök hos henne.
Mannen var belagd med besöksförbud, men Ätalet om övertrÀdelse ogillas av rÀtten eftersom kvinnan ocksÄ tagit kontakt och tillÄtit att de sÄgs.
I övrigt gÄr rÀtten helt pÄ Äklagarens linje.
Mannen fÀlls för minst fem fall av misshandel frÄn juni i fjol till februari i Är.
Efter första tillfÀllet, som intrÀffade i kvinnans bostad, bedyrade han att det var en engÄngsföreteelse som inte skulle upprepas.

Spark i ryggen
Drygt tio dagar senare var det dags igen. DÄ befann sig paret i mannens bostad. Efter en svartsjukedispyt fick hon slag mot ansiktet, han slet bort hÄr frÄn hennes huvud och sparkade henne i ryggen nÀr hon lÄg pÄ golvet. Han slog ocksÄ hennes huvud i en vÀgg.
I september var hon för att hÀmta saker hos mannen. Det blev brÄk och hon fick pÄ nytt flera slag i ansiktet. Ambulans och polis kom dit. Efter det fick mannen förbud att besöka och ens kontakta kvinnan.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om