Fängelse i sex år för dråpförsök

Rasande av svartsjuka högg 35-åringen 24-åringen med tre hugg i bröstet. 35-åringen hotade också sin före detta hustru till livet. Hon och den knivhuggne 24-åringen tog skydd på toaletten för att komma undan knivmannen. I går dömdes han till sex års fängelse.

Vimmerby2012-03-27 06:14

Åklagaren åtalade 35-åringen från Vimmerby kommun för försök till mord. Rätten anser dock att det rör sig om försök till dråp, eftersom han inte planlagt gärningen. Straffet blir ändå sex års fängelse eftersom rätten anser knivmannen hade för avsikt att döda 24-åringen.
Händelsen utspelade sig i den 26-åriga kvinnans bostad i centrala Vimmerby tidigt på morgonen den 11 februari i år.

Kände sig hotad
Hon har nyligen separerat från den 35-årige gärningsmannen.
Fredagen den 10 februari drack 35-åringen sig berusad och tonen i sms-kontakterna med ex-frun blev allt mer otrevlig.
Hon kände sig hotad och ringde efter en manlig bekant, en 24-åring från Vimmerby.

Hämtade knivar
Vid 02-tiden dök 35-åringen upp. Först ensam, kort senare i sällskap med en nära anhörig. Efter viss dispyt mellan 35-åringen och 24-åringen lyckades den anhörige få med sig 35-åringen därifrån.
Men 35-åringen gav sig inte. Beväpnad med två knivar gav han sig en tredje gång till ex-fruns bostad.
35-åringen säger att han hade med sig knivarna för att skydda sig och att han tog sig till lägenheten för att han ansåg att 24-åringen var ett olämpligt sällskap i hans barn omgivning.
Det fäster dock inte tingsrätten någon tilltro till, eftersom mannen inte visat något intresse för barnens situation. Istället har raseriet mot 24-åringen och mot ex-frun överskuggat allt. Rätten dömer honom för försök till dråp, grovt olaga hot, grovt hemfridsbrott och skadegörelse till fängelse i sex år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om