Fängelse på livstid?

Fängelse på livstid! Det kommer kammaråklagare Olle Gårdell att yrka på för den 28-årige Hultsfredsbo som erkänt att han vållat 25-årige Jimmie Gustavssons död i dennes lägenhet i Gullringen.

Framför huset i Gullringen där mordet skedde finns ett flertal blomsteruppsättningar samt ett par brev uppsatta på ett träd - ett  har skrivits av offrets mamma.

Framför huset i Gullringen där mordet skedde finns ett flertal blomsteruppsättningar samt ett par brev uppsatta på ett träd - ett har skrivits av offrets mamma.

Foto:

Vimmerby2002-08-15 07:14

I dag hålls tredje rättegångsdagen vid tingsrätten i Västervik och omfattar slutpläderingar från åklagare och försvarsadvokater.
Kammaråklagare Gårdell kommer även att plädera mot den inblandade och mordåtalade 20-åringen, men tvingas avvakta yrkandet om påföljd då 20-åringen genomgår rättspsykiatrisk undersökning och resultatet av denna inte kan avslöjas förrän sista rättegångsdagen, den 20 augusti.
Brottsrubriceringen mot den yngste i trion, 19-åringen från Silverdalen, är grovt rån och den vidhåller åklagaren i sin plädering i dag, då han anser att 19-åringen borde vetat vad som försiggick på övervåningen hos offret och utnyttjade situationen genom att stjäla på undervåningen. Åklagaren yrkar på fängelsestraff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om