Fängelsestraff för knarkbrott

En 24-årig Vimmerbybo döms till sex månaders fängelse för ett tiotal brott, bland annat narkotikabrott. Samtidigt döms en 28-åring från Vimmerby till skyddstillsyn och fängelse i två månader för ett dussintal brott, bland annat flera narkotika- och dopingbrott.

Vimmerby2011-12-07 07:24

De är båda huvudmän i den knarkhärva som nystats upp i Vimmerby under hösten: Där förekommer också ett flertal andra ungdomar. Några av dom döms också till bötesstraff. Det är en omfattande dom tingsrätten presenterade på tisdagen. Merparten av de 105 sidorna handlar om de två huvudmännens brottslighet och sträcker sig tillbaka till 2009.
28-åringen döms för försök till misshandel och hemfridsbrott samt för övergrepp i rättsak för att han tog sig in hos en ung man i Vimmerby i augusti 2009 i ett försök att skrämma Vimmerbybon att inte anmäla en tidigare händelse till polisen.
Vidare döms 28-åringen för olovlig körning och rattfylleri för att han i februari förra året körde bil utan körkort och med amfetamin i blodet genom Hultsfreds samhälle.
Han döms för vapenbrott för att han förvarade ammunition i sin bostad i Vimmerby utan tillstånd.
Han döms för olaga hot mot en restaurangägare i Vimmerby i april i fjol.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om