Får inte skylta till sin verksamhet

Under sommaren ploppar de olagliga skyltarna upp. Det kan vara till loppisar, sommarcaféer eller andra turistverksamheter. En trafikfara menar trafikverket- en väldigt konstig lag tycker de som sätter upp skyltarna. - Det är oerhört förvånansvärt att man inte får skylta ordentligt, säger Kjell Svensson, ägare av Virum älgpark.

Kjell Svensson vid en av sina egna skyltar som egentligen är olagliga. Men han menar att de behövs för att besökarna ska hitta till älgparken.

Kjell Svensson vid en av sina egna skyltar som egentligen är olagliga. Men han menar att de behövs för att besökarna ska hitta till älgparken.

Foto:

Vimmerby2014-08-13 07:10


De flesta av skyltarna som ploppar upp under sommaren är olagliga. Och om de olagliga skyltarna är placerade vid vägområdet är det Trafikverket som bestämmer över området.
- Vi har sammanlagt fem egna skyltar uppe nu för att våra besökare ska kunna hitta hit. Men jag vet att de kommer att bli borttagna. Vi har bara fått tillåtelse att skylta vid Hjorted och Tuna, men det är inte där ifrån som våra besökare kommer, säger Kjell Svensson, ägare av Virum älgpark.
Kjell Svensson menar att skyltarna inte är trafikfarliga, utan det som är farligt är att ha fullt med besökare ute på vägarna som inte hittar till parken och som därför kör långsamt, eller kör fel och måste vända.
- Jag vet att de tar bort det ur trafiksäkerhetssynpunkt. Men det blir värre om man inte får skylta, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om