Får stöd för elupphandling

En enig teknik- och servicenämnd ställer sig bakom tilldelningsbeslutet i elupphandlingen. Detta trots att elcertifikaten inte är prissatta och därför kan ingen veta om anbudet blir billigast i slutänden.

Vimmerby2012-09-21 06:14

- Vi bedömer att elcertifikaten inte är så betydelsefulla, säger Göran Gustafsson, KD, sedan ordförande Björn Swedborg, M, redogjort för nämnden om det tilldelningsbeslut han fattat på delegation och som innebär att kommunen väljer bort sitt eget elbolag, Vimmerby Energi och Miljö, som elleverantör i drygt tre år framöver till fördel för danskägda Energiförsäljning Sverige AB.

Bråttom
Anledningen till delegationsbeslutet var brådska.
- SKL:s inköpscentral som vi anlitat hade fått in de andra kommunernas tilldelningsbeslut och ville ha med vårt också, säger Björn Swedborg.
När nämnden fått information om ärendet ställer sig en enig nämnd bakom ordförandens beslut.
- Vi hade fattat samma beslut om frågan lyfts i nämnden, säger Göran Gustafsson med instämmande av Kenneth Björklund, S.
De bekräftar samtidigt att elcertifikaten inte är prissatta, något som innebär att kommunen inte vet vad elen kommer att kosta i slutänden eller om det antagna anbudet verkligen blir billgast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om