Färg, form och rörelse i Warmbadhuset

- Det är klart att det är en extra sporre att vi har en årlig utställning, säger Stig-Erik Eriksson, en av folkhögskolans seniorkonstnärer som ställer ut i Warmbadhuset från och med i dag.

Vimmerby2012-03-30 06:27


Konstkurserna för seniorer på Vimmerby folkhögskola är betydligt äldre än de sex år som konstnärerna valt att visa vad de gör i en utställning så här framåt vårkanten.
- Det finns en del som varit med sedan kursen började, och så kommer det hela tiden till nya. Vi har väldigt roligt tillsammans, säger Stig-Erik Eriksson, som själv "aldrig hållit i en pensel" innan han började 2005.

"Något för alla"
Bakom ordet senior döljer sig en brokig mångfald av livserfarenheter, personligheter, karaktärer, stilar och uttryckssätt. Och det märks förstås när 27 olika konstnärer med några bilder vardera ställer ut tillsammans.
- Det borde finnas något för alla, och jag tror faktiskt att vi når ut till en ganska bred publik. I vilket fall brukar våra utställningar vara välbesökta.
I ålder är spridningen också stor. Från 65 till 90 år.
Ett annat namn konstnärerna lystrar till är "Majafolket", taget efter kursens lärare Maja Westberg-Enqvist, som också den här gången gett gruppen ett tema att jobba efter. Det blev "Färg, form och rörelse".
- Det är bra för utvecklingen att ha ett tema. Istället för att bara ställa sig och måla något måste man tänka till lite.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om