Lokal konstnär målade minikonstverk mitt i stan

En färgglad musfamilj har flyttat in på Storgatan, mittemot Café Royal. "Ett trevligt inslag när man är ute och går", säger konstnären.

"Det här är mössen och hur de bor, så att barnen kan se. Det är deras kök, ett gym och konsert i källaren", säger konstnären  Lars-Erik "Labbe" Månsson.

"Det här är mössen och hur de bor, så att barnen kan se. Det är deras kök, ett gym och konsert i källaren", säger konstnären Lars-Erik "Labbe" Månsson.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-05-23 21:00

Fyra små tavlor pryder numera de små fönstrena bara centimeter ovanför kullerstenen och den som vågar sig riktigt nära kan se signaturen L.M. Bakom den står konstnären Lars-Erik "Labbe" Månsson.

 – Vi satte dit dem tidigt i lördags morse. Greger Persson och jag brukar gå och fika mittemot på mornarna och då sa han att det hade varit mysigt om jag kunde måla någon liten bild. Han hade sett liknande i Stockholm och fått inspiration, säger han.

undefined
Fyra små tavlor, föreställande en familj med möss i olika situationer, pryder numera väggen mitt emot Café Royal på storgatan.

"Labbe" tände till på idén och satte genast igång att måla. 

– De är i barnens höjd och en rolig färgklick. De som har butiken i huset blev glada och alla jag pratat med har tyckt att det var en bra idé, säger han.

"De är i barnens höjd och en rolig färgklick", säger Lars-Erik "Labbe" Månsson.
"De är i barnens höjd och en rolig färgklick", säger Lars-Erik "Labbe" Månsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!