Färgstarkt sidospår till "Hopp och Glädje"

"Kan du göra en affisch?"
Så kan det börja. Och sedan kan det sluta i både det ena och det andra. Som i en ganska stor tavla, i en konstutställning. Och i en ovanlig klänning. När Micce Rylander, kreativ mångsysslare, fick en tråd att dra i av Peter Fjällgård i Cancergalan "Hopp och Glädje" - ja, då blev det ett helt nystan.
- Jag fick frågan vid rätt tillfälle. Jag har länge funderat på att ställa ut i Vimmerby.

Vimmerby2014-04-02 06:15


Som vi tidigare berättat går föreningslivet och kyrkorna i Rumskulla samman i en stor konsert med många lokala artister, Cancergalan "Hopp och Glädje" den 11 maj.
Peter Fjällgård i Rumskulla GoIF ingår i ledningsgruppen bakom galan och har sett såväl idébanken som engagemanget växa.
- Nästan explosionsartat. Men jag tror också att det finns flera dimensioner och bottnar i det här med cancer. Det är fortfarande lite tabubelagt och svårt att prata om, så det måste vi bli bättre på. Och samtidigt har vi alla någon god vän, släkting eller familjemedlem som drabbats.

"En liten tavla"
Att temat skulle bli "Hopp och Glädje" kändes viktigt för arrangörerna.
- Vi vill fokusera på det ljusa. De flesta överlever cancer i dag. Men forskningen behöver mera pengar och det vill vi bidra till. Därför har vi satt målet att få in 50 000 kronor till Cancerfonden.
När Peter Fjällgård bad Micce Rylander att göra en affisch till galan, en affisch som stack ut, anade han inte vad han satte i rullning.
- Jag förstod inte riktigt vad Peter menade och kläckte ur mig "jag kan måla en liten tavla". Sedan började vi surra och jag kände ju framförallt hur mycket hjärta Peter lägger i det här, säger Micce Rylander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om