Farlig förbrytare greps i Storebro

En efterlyst man greps i Storebro på onsdagen. Mannen är misstänkt för ett skottdrama i Östergötland i helgen. Polisen betraktar honom som farlig och befarade att han kunde vara beväpnad. Därför sattes en massiv insatsstyrka in. Gripandet skedde dock helt odramatiskt kort efter att mannen lämnat en lägenhet i samhället.

En massiv polisstyrka stod redo i Storebro, medan civila poliser hade full bevakning på 30-årings hyrbil och lägenheten han besökte några kvarter bort.

En massiv polisstyrka stod redo i Storebro, medan civila poliser hade full bevakning på 30-årings hyrbil och lägenheten han besökte några kvarter bort.

Foto:

Vimmerby2010-01-21 07:12


- Så vitt jag vet hittills hade han inga vapen på sig när han greps, säger polisens informationschef Ulf Karlsson till vår tidning.
Polisen i Kalmar län fick under onsdagsförmiddagen uppgifter om att en efterlyst man befann sig i en lägenhet i Storebro.
Mannen är i 30-årsåldern och är välkänd av polisen sedan tidigare. Han uppges bland annat ha kopplingar till den kriminella MC-världen. Han är efterlyst och anhållen i sin frånvaro för en grov misshandel som inträffade i Östergötland i helgen.
Enligt uppgifter till vår tidning ska det röra sig om en skottlossning i Norrköping i helgen.

Farlig
Ulf Karlsson kan dock inte bekräfta de uppgifterna.
- Det ryktas om att det är så, men jag vet inte exakt vad den grova misshandeln består av, men vi betraktar den här mannen som farlig och det fanns också uppgifter om att han kunde vara beväpnad, därför kallade vi samman en stor polisstyrka, säger Ulf Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om