Färre deltagare, men kanske bättre rundtur

Ölets Dag är en dag då många olika bryggerier runtom i Sverige slår upp sina portar för besökare. Men just i år är det lite annorlunda.

Maria Wester på Åbro är nöjd med att man valde att genomföra Ölets Dag.

Maria Wester på Åbro är nöjd med att man valde att genomföra Ölets Dag.

Foto: Henrik Nestor

Vimmerby2020-07-15 16:55

– Vi brukar ha 120 personer per tur, nu tar vi max 49 stycken, säger Maria Wester på Åbro.

– Många bryggerier är inte med i år, och vi var lite rädda för att det skulle bli kaos här, men nu är vi nöjda med att vi körde!

Turistbyrån är också glad över att evenemanget på Åbro blev av, menar Piroska Kallay som parkerat turistbyråns lådcykel strax utanför grindarna till Åbro:

– I och med detta har vi ju i alla fall något evenemang att hänvisa till, och så är det ju kul att vi får använda lådcykeln, säger hon och ler.

Även besökarna tycks glada över att Åbro valde att köra, och vänthallen fylls snabbt av både folk och en svag doft av handsprit.

– Vi har haft en bra ström här idag så vi har kunnat hålla 49 personer per tur. Och kanske blir rundan till och med bättre när det är lite färre deltagare, spekulerar Maria Wester.

Förutom gruppens storlek är rundturen i stort sett som vanligt; besökarna välkomnas in i bryggeriet och får kika på produktionen från en inglasad övervåning, samtidigt som en guide berättar om öltillverkning och Åbros historia.

Örjan Sandahl från Nacka, som är på semester i trakten för att paddla, hörde talas om ölvisningar på Åbro och sökte sig hit:

– Jag brygger lite öl själv, berättar han.

– Vi är några som brukar ses och brygga ale, det är väl det man kan brygga hemma. Annars har jag besökt Heineken -94 och Nackabryggeriet för kanske tre år sen. Men det var kul att se detta! Jättefin restaurang har de också.

Bakom den glasade väggen syns hur ölburkar flyger fram på bandet. Varje timme produceras tillräckligt mycket för att fylla en långtradare.
Bakom den glasade väggen syns hur ölburkar flyger fram på bandet. Varje timme produceras tillräckligt mycket för att fylla en långtradare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!