Färre timmar på korttids

När Madeleine Karlsson fick hem lappen om nya tider på dotterns korttids trodde hon att hon läst fel. - Under fyra månader ska korttids bara vara öppet mellan 17.00 och 8.30 på vardagar. Det här stryper ju halva verksamheten och i praktiken är det snarare ett "nattis".

Vimmerby2011-03-23 07:33

En gång i veckan, från onsdag eftermiddag till torsdag morgon - och var tredje helg - tillbringar Madeleine Karlssons dotter Julia på korttids. En behovsprövad vistelse som hela familjen behöver. Julia har ett ovanligt syndrom där måttlig utvecklingsstörning och autistiska drag ingår. Hon har ett språk och en vilja av stål - men behöver ständig tillsyn och hjälp.
- Jag behöver avlastningen fysiskt och psykiskt för att orka, Julias syskon som annars får stå tillbaka eftersom hennes behov kommer först behöver det också och inte minst behöver Julia själv det här. Hon kan inte söka sig utåt för andra kontakter och på korttids får hon stimulans och behöver inte bara gå med mamma. Det måste hända lite annat också för en 16-årig tjej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om