Fastighetsägaren bekräftar: Här ska det bli café

Fogelvik Fastigheter AB förvaltar fastigheten Stora Torget 2 där Rosenkransen tidigare låg. Lokalen har länge stått tom i väntan på rätt verksamhet och nu tycks man ha funnit det.

Flera tidigare tomma lokaler i Vimmerby fylls sakteliga upp. Gamla Rosenkransen svidar troligtvis om till café.

Flera tidigare tomma lokaler i Vimmerby fylls sakteliga upp. Gamla Rosenkransen svidar troligtvis om till café.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-01-19 20:00

På Stora Torget 2 ligger lokalen som tidigare huserades av Rosenkransen i 29 år. Lokalen har stått tom i närmare ett och ett halvt år. Då sa man att anledningen till att lokalen står tom är att fel typ av verksamheter hört av sig. 

Bland annat ville man då inte ha en restaurang eller annan verksamhet som har med matlagning att göra på grund av lukter. Man sa även att man inte trodde på fler caféer i Vimmerby. Men nu kan Vimmerby Tidning avslöja att vindarna har vänt och att det blir just ett café i lokalen.

– Jag kan säga att även om vi inte har ett färdigt kontrakt så kommer det att bli något. Hon har redan inhandlat grejer och ställt dit material så vi kommer nog ha ett nytt café där vartefter, säger Niklas Andersson, tekniskt ansvarig på Fogelvik Fastigheter.

Det kan du bekräfta?

– Ja det kan jag nog bekräfta, hon är sugen hon som ska driva det. 

undefined
En av Vimmerbys mer charmiga lokaler med en egen historia, men var det häkte?

Vad är det som kvarstår innan allt är spikat?

– Vi träffades i måndags, tror jag det var, och gick igenom köket då vi behöver göra om där. Så jag ska ta fram nya kostnadsuppgifter, men i stort är vi överens. Det finns god potential att driva ett charmigt café där inne, säger Niklas Andersson.

Lokalen har en säregen insida med ett krypin som tidigare hyrts ut för sammankomster och med en helt klart spännande historia. Men huruvida det faktiskt varit häkte där inne vågar ingen bestämt påstå.

• Vi har sökt kommande hyresgäst för kommentar om satsningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!