Fastighetschefen om hisskrisen: "Vi bygger om hissen"

Hissproblemet på vård- och omsorgsboendet Borghaga kräver reservdelar från Turkiet och Schweiz, något som enligt fastighetschef Torbjörn Bergström kom som en chock. Nu ska kommunen därför bygga om hissen och tillfälligt ersätta den med en bygghiss.

"Vi tar även hem extra delar till den andra hissen inne i andra delen så vi inte råkar ut för det här igen", säger kommunens fastighetschef Torbjörn Bergström.

"Vi tar även hem extra delar till den andra hissen inne i andra delen så vi inte råkar ut för det här igen", säger kommunens fastighetschef Torbjörn Bergström.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-10-03 20:00

Efter att hissen mellan våningarna på vård- och omsorgsboendet Borghaga varit ur funktion i nästan en vecka har verksamheten ställts på sin spets. Verksamhetschefen för boendet har berättat att tidigare hissproblem kunnat undanröjas samma dag men inte den här gången, något som även fastighetschefen bekräftar.

– Det blev som en chock för oss det här med hissen. Det är komponenter från Turkiet och Schweiz som behövs och då kände vi sån osäkerhet att vi beslutade oss för att istället bygga om hissen med delar från Sverige, säger kommunens fastighetschef Torbjörn Bergström.

Hur löser ni situationen under tiden som hissen byggs om?

– Dels genom en provisorisk bygghiss utomhus som vi hoppas ska kunna ha där imorgon redan och sedan hoppas vi även att det vi har beställt kommer på fredag. Men det är såklart inte optimalt, det ser vi också.

Byggnaden är ändå relativt ny, hur ser ni på att en sån här sak har inträffat och kunnat påverka hela verksamheten?

– Det är väl alltid så att det är när det väl händer som man blir efterklok. Vi tror ändå på att vi har den här lösningen nu och vi tar även hem extra delar till den andra hissen inne i andra delen så vi inte råkar ut för det här igen. Vi kan bara beklaga och vi gör allt vi kan för att hjälpa, säger Bergström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!