Fastklämd i brinnande bil

I lördags, på Valborgsmässoaftons eftermiddag, inträffade en singelolycka i höjd med Tyrserum i Åtvidabergs kommun. I samband med olyckan omkom en person: en 57-årig man hemmahörande i Vimmerby kommun.

Foto: Scanpix

Vimmerby2016-05-03 09:31

Olyckan upptäcktes av en förbipasserande, som uppmärksammande att en tilltygad personbil vid sidan av vägen stod i lågor.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades omgående, då man snabbt kunde konstatera att minst en av personerna i bilen satt fastklämd.

När räddningstjänsten kom fram till olycksplatsen hade dock personen i passagerarsätet, den 57-årige Vimmerbybon, redan avlidit.

Bilens förare, en ung man född 1991 och hemmahörande i Åtvidabergstrakten, fördes till Vrinnevisjukhuset i Norrköping med allvarliga brännskador.

Polisen har i dagsläget ingen djupare förklaring till hur olyckan gått till eller varför bilen brann kraftigt.

– Det händer inte så ofta att en bil fattar eld på det viset, men varför den brann vet vi ännu inte säkert. Bilen ska genomgå en teknisk undersökning, säger Fredrik Kliman, presstalesman på polisen i Östergötland.

Har ni någon teori om hur olyckan har skett?

– Nej, egentligen inte. I och med att personen som är född 1991 (bilens förare) är väldigt illa däran så har det varit svårt att få fram några uppgifter.

Enligt en på tisdagen uppdaterad olycksbulletin från region Östergötland, är mannen född 1991 allvarligt skadad men hans tillstånd stabilt.

Han har sedan olyckan vårdats på intensivvårdsavdelningen men kommer att flyttas till Universitetssjukhuset i Linköping för vidare vård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om