Smygstarten på hockeysäsongen slog deltagarrekord

Under onsdagen gick den lite mer seniora delen av Vimmerby Hockey på is för första gången på säsongen. I samma veva var det dags för den nya generationen, hockeyns yngre spelare, att göra skridskopremiär efter uppehållet.

Elvaåringarna Melker Andersson, Olle Sverre och Arvid Westerback är taggade på hockeysäsong.

Elvaåringarna Melker Andersson, Olle Sverre och Arvid Westerback är taggade på hockeysäsong.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2023-08-17 18:00

Ännu är sommaren inte slut, men vintersporternas huvudsäsong närmar sig med stormsteg. Under onsdagen drog Vimmerby Hockeys årliga uppstartsläger igång för ungdomsverksamheten, som en smygstart innan det ordinarie träningsschemat börjar gälla.

– Det är en bra atmosfär härinne. Spelarna har varit taggade på att köra igång och det märks att de vill vara här, säger Joakim Karlsson från Vimmerby Hockey.

Karlsson är ideellt engagerad i föreningen som lite allt-i-allo, men är också aktiv i ungdomsgruppen. Inför lägret har han fått slipa ett stort gäng skridskor. När han sitter och berättar om lägret kommer ytterligare en spelare förbi med sina grillor som blivit lite slöa, så det är full rulle hela tiden.

undefined
Joakim Karlsson är ideellt engagerad i Vimmerby Hockey som allt-i-allo och aktiv i ungdomsgruppen, men till vardags är han anställd på kommunens gatukontor. Det är han som arbetsleder ishallens vaktmästare.

Under samma vecka i fjol slog lägret deltagarrekord. I år är det rekordet slaget med råge då hela 96 spelare är på plats, utspritt över de tre dagar då lägret är igång. Tre av dem är elvaåringarna Melker Andersson, Olle Sverre och Arvid Westerback. Det är ingen av dem som har något emot att gå in i kylan trots att det är en solig dag. Säsongen som drar igång nu är den första där de ska tillåtas att tacklas.

– Det är jätteroligt att hockeyn är igång igen. Jag har längtat, säger Andersson som för det mesta spelar back.

Det finns ju massor av sporter, varför ska man välja hockey?

– Hockey är lite tuffare, men kan man tacklas så klarar man sig, säger Sverre som också spelar back.

Kompisen Arvid Westerback, som mest håller sig längre upp på planen som forward, nickar och instämmer med sina kompisar. Men ingen av dem har tid för en längre pratstund. Det är lunchpaus och dags att fylla på batterierna inför dagens nästa pass.

undefined
Elvaåringarna Melker Andersson, Olle Sverre och Arvid Westerback är taggade på hockeysäsong.

Under lägrets första dagar är det spelare födda mellan 2008 och 2013 som spelar. Fredagen däremot är dedikerad till de yngre spelarna som inte spelat i ett lag så länge, om ens överhuvudtaget. Utöver det innehåller den dagen specifik målvaktsträning för de som spelar i den positionen.

Konceptet under lägerdagarna är ungefär som det har varit tidigare år, men det finns en vision om att utveckla det i framtiden.

– Tanken är att det ska bli ett större jippo på sikt med fler dagar och fler spelare, men det krävs en ordentlig organisation runt det hela för att få det att växa, avslutar Joakim Karlsson.

undefined
Det luktar inte direkt nybakat när hockeyhandskarna sätts på torken som blåser ut svettlukten i korridorerna.
Nästan hundra spelare var anmälda till Vimmerby Hockeys uppstartsläger för ungdomsverksamheten.
Nästan hundra spelare var anmälda till Vimmerby Hockeys uppstartsläger för ungdomsverksamheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!