Favorit i repris: högläsning som sommarjobb även i år

Planeringen för de kommunala sommarjobben för ungdomar i Vimmerby, så kallade feriepraktikplatser, pågår för fullt. "Vårt mål är att de som vill ha sysselsättning i sommar ska få det".

Camilla Karlsson är kommunens samordnare för sommarens feriepraktikplatser. Hon ser positivt på sommaren och hoppas kunna erbjuda de som söker sysselsättning.

Camilla Karlsson är kommunens samordnare för sommarens feriepraktikplatser. Hon ser positivt på sommaren och hoppas kunna erbjuda de som söker sysselsättning.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2021-02-13 14:00

Så tänker Camilla Karlsson som är fritidsledare och samordnare för feriepraktikplatser i Vimmerby kommun. Exakt hur många platser som kommer erbjudas i kommunen i sommar är däremot ännu oklart:

– Jag har skickat ut förfrågningar om feriepraktikplatser till olika aktörer i kommunen men det känns som att många vill vara försiktiga efter förra årets ansträngda sommar. I dagsläget har vi säkrat 20-platser men siktar på att ha 150 platser totalt, säger Camilla Karlsson.

Likt förra sommaren räknar kommunen inte detta år med att placera ungdomar inom den kommunala omsorgen, som en följd av pandemin. Detta, i kombinationen av ett stängt Astrid Lindgrens Värld, resulterade förra året i att kommunen tillsammans med Anna Mellergård, som är litteraturutvecklare för Kalmar län, skapade praktikplatser där ungdomar i Vimmerby hade till uppgift att läsa böcker.

– Läsjobben gav positiva reaktioner för de som fick plats i det projektet. Vi kommer ha ett liknande upplägg även denna sommar.

Feriepraktiken är enligt Camilla Karlsson en möjlighet för många ungdomar att få erfarenheter att sätta på sitt CV, ett språngbräde ut i arbetsmarknaden. Sommarens praktikplatser på kommunen går att söka för de ungdomar som är födda mellan 2003-2005 och Camilla Karlsson hoppas att alla som söker feriejobben ska få en plats i sommar.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!