FBSK samlade in 305 000 kronor: ”Gensvaret har varit fantastiskt”

305 000 kronor. Det blev den slutliga summan som boende och företag i Frödinge skänkte till FBSK:s nya lokaler. – Fantastiskt. Det hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig, säger Bosse Svensson – en av de fyra ansvariga för klubbens insamling.

Bo Svensson, Lisbeth Karlsson och Ulf Henningsson – tre färdedelar av den kvartett av ”gamla” FBSK:are (Anders Fröberg saknas) som ligger bakom den insamling som inbringade 305 000 kronor till föreningens nya lokaler. Foto: Micael Rundberg

Bo Svensson, Lisbeth Karlsson och Ulf Henningsson – tre färdedelar av den kvartett av ”gamla” FBSK:are (Anders Fröberg saknas) som ligger bakom den insamling som inbringade 305 000 kronor till föreningens nya lokaler. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Vimmerby2017-05-27 14:12

Nu är Mötesplats Frödinge invigd – Frödinge Brantestad SK:s nya lokaler, som bland annat inrymmer fyra omklädningsrum, toaletter, duschutrymmen, bastu, ett kommande gym, kiosk och föreningslokal.

Slutnotan för byggnationen landade på 3,7 miljoner kronor, vilket har finansierats av pengar från Allmänna Arvsfonden, Smålandsidrotten, 500 000 kronor från Vimmerby kommun, ett lån på 400 000 kronor och en egen insats från föreningen på 125 000 kronor.
Men det som gjorde bygget möjligt var mer än 2 000 ideella arbetstimmar samt den insamling som en kvartett gamla FBSK:are drog igång strax efter jul.
Total inbringade den hela 305 000 kronor.

– Gensvaret har varit fantastiskt och det har inte varit svårt att få folk att ställa upp att jobba heller. Inom föreningen finns alla yrkeskategorier representerade, så vi har verkligen kunnat stötta upp byggfirman, säger klubben ordförande Thomas Blomberg.
Lisbeth Karlsson, Ulf Henningsson, Anders Fröberg och Bo Svensson utgör den kvartett som drog igång och verkställde insamlingen bland sockenborna och traktens företag. Samtliga är de gamla FBSK:are, men ingen av dem har längre några officiella uppdrag i klubben.
– Vi började med att skicka ut flygblad i hela Frödinge socken och specialbrev till folk som flyttat härifrån men som vi trodde var intresserade, berättar Bo Svensson.

– När vi hade passerat 100 000 kronor tyckte jag att vi var en bit på väg, men att vi skulle nå över 300 000 kronor hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig, säger han.

2011 hade man första mötet om det som skulle bli Mötesplats Frödinge, men behovet fanns långt innan dess.
I oktober i fjol togs så det första spadtaget och nu är de nya lokalerna invigda och klara. Fortfarande återstår en del utvändiga jobb samt att riva den gamla byggnaden, som ligger mellan den nya och fotbollsplanen.
– Det finns en framåtanda i klubben där vi hjälps åt och ekonomin är god. Nu tar vi nästa steg, säger Thomas Blomberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om