F.d ledare för känt kriminellt gäng häktad för brott i Vimmerby

40-åringen har ett förflutet som ledare för en av Sveriges mest uppmärksammade kriminella gäng. I helgen häktades mannen misstänkt för brott som ska ha pågått i Vimmerby i flera års tid.

Mannen greps i torsdags i Vimmerby och häktades av Kalmar tingsrätt i helgen.

Mannen greps i torsdags i Vimmerby och häktades av Kalmar tingsrätt i helgen.

Foto:

Vimmerby2018-03-27 20:55

Mannen greps förra veckan när två polispatruller gjorde ett tillslag mot en lägenhet i bostadsområdet Köpmansgatan i Vimmerby.

Mannen är i 40-årsåldern och var för knappt tio år sedan ledare för ett av de mest uppmärksammade kriminella gängen inom den organiserade brottsligheten i Stockholmsområdet.

Mellan 2009 och 2011 var gänget under den numera 40-årige mannens ledning ett5 av de två mest rivaliserade gängen som krigade om herraväldet i den undre världen i Södertälje.

Gängkriget krävde flera dödsoffer i uppmärksammade dödsskjutningar, mannens rivaliserande gäng blev illa åtgånget i gangsterkriget, och han valde att lämna stan för okänd ort.

Det ledde till att det andra gänget gick segrande ur gängkriget. Men det blev kortvarigt. Polisen gjorde en av historiens största insatser i Sverige och desarmerade gänget och ett stort antal personer dömdes till fängelse.

Var den tidigare gängledaren är bosatt i dag är okänt. Han har skyddade adressuppgifter. Men enligt tingsrättens beslut att häkta honom är han på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning som ska ha pågått i Vimmerby vid upprepade tillfällen mellan 2014 och fram till gripandet förra veckan. Senast den 6 april ska åklagaren lämna in ett åtal till tingsrätten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om