Fel anbud

Vimmerby kommuns upphandling av servering på sommartorget är ingen offentlig upphandling i lagens mening. Det slår nu också Kammarrätten fast. Samtidigt är flera entreprenörer kritiska mot kommunens sätt att hantera frågan.

Vimmerby2006-05-16 06:47

- Det är märkligt att kommunen först hanterar det som en vanlig offentlig upphandling och bjuder in intresserade aktörer, när det sedan klarläggs att det inte rör sig om en upphandling utan ett arrende - då vill kommunen inte ens förhandla, säger Thorulf Arwidson, advokat, som företräder Lilla Krogen i tvisten om serveringen på torget.
Kommunen vill göra vissa förändringar i serveringen på torget inför sommaren. Därför gick samhällsbyggnadsnämnden ut med en anbudsförfrågan.
Den innehöll tre olika delar. En mat- och kaffeservering på Sommartorget, en glasskiosk på Sommartorget och en kaffeservering på torgplatsen utanför Konsum.
Totalt kom sju anbud in, tre på glassserveringen och fyra på mat- och kaffeserveringen på torget. Men inte en enda på kaffeserveringen vid Konsum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om