Fel att inte skicka polis till Vimmerby

- Det är en felprioritering av ledningscentralen i Kalmar att inte skicka en polispatrull till Vimmerby när två män med ryggsäck cyklar omkring i ett villakvarter kvart över tre på natten, det är uppenbart som jag ser det.

Vimmerby2009-05-29 09:15

Det säger polisens teamchef i Vimmerby, Göran Wester, med anledning av att ledningscentralen i Kalmar inte skickade någon patrull till Vimmerby när en Vimmerbybo ringde in sin iakttagelse samma natt som det skedde ett tiotal airbagstölder i bostadskvarter i norra delen av stan.
- Det spelar egentligen ingen roll om vi har haft airbagsstölder eller inte. Vid en sådan här iakttagelse måste polisen ta reda på vad det är som försiggår, men med den här prioriteringsnívån är risken stor att medborgare som genom grannsamverkan uppmanas att ringa till polisen, istället tröttnar när de ser att det ändå inte skickas någon patrull, säger Göran Wester.

Drabbats tre gånger
Tisdagsnattens airbagraid var den fjärde sedan i oktober. Tjuvarna har gjort raider också i november och januari.
Enligt polisen finns det bilägare som drabbats vid tre av de fyra tillfällena.
- Det är tydligt att det är samma liga som som återkommer. De ger sig gärna på bilar på adresser där de varit tidigare. De cyklar som stals och användes vid senaste tillfället hittades på precis samma ställe som vid ett tidigare tillfälle. Allt talar för att det är samma tjuvar som åker runt och utför de här stölderna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om